Welkom bij T.O.V. GAGNAN

De Tielse Onderwatersport Vereniging GAGNAN, is opgericht in 1981. Met een gezellig clubhuis aan recreatieplas “de Beldert” in Zoelen heeft de vereniging een toplocatie voor duikend Nederland! Daarnaast heeft onze vereniging in 2007 “Duiken naar het luchtruim” mogelijk gemaakt! Op 1 juli 2007 hebben wij een cockpit van een Boeing 707 afgezonken op de bodem van de Beldert. De reden van dit project is om de flora en fauna van deze recreatieplas te beschermen.

Historie

De vereniging is genoemd naar de Franse ingenieur Emile Gagnan, die geen onbekende is in de onderwatersport. Samen met Jacques Yves Cousteau ontwikkelde hij in 1943 een geschikter, lichter en handzamer model ademautomaat dan tot dan toe gebruikelijk was. Het duiken zonder een verbinding met de oppervlakte betekende een omwenteling in de onderwatersport, vooral op technisch gebied. Het maakte de onderwatersport tot wat het nu is.

Opleidingen

Binnen de vereniging worden alle sportduik-opleidingen (Advanced Diver, Advanced Open Water Diver, Dive Master en Master Scuba Diver) en specialisaties (Nitrox, Decompressie, IJsduiken, Onderwaterbiologie etc.).
Omdat de opleidingen verzorgd worden door onze instructeurs, betaalt u maar een kleine vergoeding voor de opleiding. Op deze manier blijft de duiksport toegankelijk voor iedereen vanaf 14 jaar! Kijk voor meer informatie op onze opleidingspagina.

Meer voor leden

  • Naast de opleidingen, de zwembadtrainingen (vanaf oktober iedere vrijdagavond van 20:00 – 21:30 uur in zwembad Waalslag in Tiel) en het recreatief duiken volgens een duikplanning, worden ook veel activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Daarbij kunt u denken aan:
  • een Sport- en Speldag, Zeeland weekend, Egyptereis, Bretagnereis, Paasduik, Familiezwemdag, Thema-avonden en Oud– en Nieuwjaarsduik.
  • Verder krijg je ons digitale Clubblad met extra informatie, en als NOB lid het blad Onderwatersport en het digitale blad Duikspetters.
  • Ook krijg je als lid toegang tot onze besloten Facebook pagina, waardoor je eenvoudig kan overleggen over alle activiteiten.

Vereniging

T.O.V. Gagnan is een officiële vereniging. Dat houdt in dat we notarieel goedgekeurde statuten en een huishoudelijk reglement hebben. Op de jaarvergadering wordt met de leden de lopende gang van zaken besproken. Verder heeft de vereniging een bestuur en een aantal commissies, die naast de dagelijkse gang van zaken de trainingen en evenementen organiseren.

NOB

T.O.V. Gagnan is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond. De brevetten van de NOB zijn internationaal erkend, omdat we zijn aangesloten bij de wereldorganisatie van sportduikers, de CMAS. Ook duikers met andere brevetten (bv PADI, IDD) zijn natuurlijk van harte welkom, en kunnen direct alle specialisaties volgen die passen bij hun niveau.

Contributie

De contributie bedraagt €51,00 (senior lid) en €36,00 (junior lid) per kwartaal. Contributie is inclusief wekelijkse zwembadtraining en het onbeperkt vullen van perslucht bij duikcentrum “de Beldert”. Daarnaast ontvang je de “Onderwatersport”, het maandblad van de NOB en zes keer per jaar onze informatieve nieuwsbrief “Aquacadabra”.

Contributie voor snorkelleden bedraagt €33,00 (senior lid) en €23,00 (junior lid) per kwartaal. Snorkelleden kunnen geen gebruik maken van de mogelijkheid om perslucht te vullen bij duikcentrum “de Beldert” en zij kunnen niet deelnemen aan duikopleidingen.

Contact

Deze informatie is samengesteld voor ieder (nieuw)  lid van onze duikvereniging. Hij dient als eerste wegwijzer binnen de vereniging. We hebben niet geprobeerd alles duidelijk te maken. Dus als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.