Op vrijdag 25 oktober start TOV Gagnan met de opleiding 1* Duiker / Open Water Diver

Duiken is niet moeilijk, Maar zoals bij elke sport zijn er altijd een paar dingen die je moet weten en oefenen. De 1*-duikopleiding is de eerste stap op weg naar een boeiende hobby, want je duikersleven begint pas echt als je zelfstandig en veilig kunt duiken. Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig, met minimaal een gelijk gebrevetteerde, duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft te allen tijde binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater.

De NOB heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. In de aanloop naar het 1*-duikbrevet kun je met een eigen medische verklaring en vrijwaring volstaan tot aan de eerste duik in het buitenwater.

Om deel te nemen aan de opleiding tot 1*-duiker moet je:
– lid zijn van de NOB;
– minimaal 14 jaar zijn.

Voordat je het 1*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal vijf oefenduiken hebben gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.

De 1*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je als 1*-duiker in de opleiding hebt geleerd.

Vervolgopleiding: 
De 1*-duiker kan zich verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 2*-duikopleiding óf door het volgen van specialisaties:
– Droogpakduiken
– Nitroxduiken basis
– Onderwaterbiologie
– Digitale Onderwaterfotografie
– Redden

Heb je interesse in het volgen van de 1* opleiding bij TOV Gagnan, of ben je op zoek naar meer informatie? Neem Contact met ons op.

KWF Gagnan Duikmarathon 2019

Helaas kent iedereen wel iemand die in gevecht is met deze ziekte of het gevecht heeft verloren. Onderzoek naar kanker is nog altijd nodig en onderzoek is ook erg kostbaar.

De Tielse onderwatersportvereniging Gagnan heeft hiervoor een ludieke actie bedacht, namelijk een 24 uur durende duikmarathon in recreatieplas de Beldert te Zoelen. Tijdes deze 24 uur is het de bedoeling dat er continu minimaal 1 buddypaar te water gaat. Deze buddyparen worden natuurlijk afgewisseld. Onder water zal naast de mooie onderwaternatuur nog vele dingen te beleven zijn maar dat is uiteraard nog een verrassing.

Afgelopen weekend, 21 september was het dan eindelijk zover. Vanaf 13:00 werd er 24 uur lang gedoken. De cijfers van de marathon op een rijtje:

– Aantal duiken in 24 uur: 114
– Aantal duikers: 83
– 32 nacht duiken

Dit alles resulteerde in het prachtige resultaat van: €3076,-

Wij willen graag alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor dit geweldige resultaat!

TOV Gagnan werd gesponsord door:

Ampco Flashlight Group
Boedelcentrum XL
Bouwbedrijf van den Boogaard
Gerssen & Donkersloot Makelaars
Jongeneel
Technisol
van Kessel
van Leddenbouw B.V.
VSBvideo